Silicon Valley firma Grexit on sunnitud nime vahetama

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa Grexit tooted
Saksa Grexit tooted Foto: SCANPIX

Kreeka võlakriisi ootamatu ohver on Palo Altos asuv tarkvarafirma, mis on otsustanud oma kehva valgusesse sattunud nime välja vahetada.

Äridele Gmaili kasutamiseks mõeldud rakendus nimega Grexit muudab oma nime Hiveriks, kuna «olukord on väljunud kontrolli alt», kirjutab The Telegraph.

Terminit Grexit kasutatakse Kreeka eurotsoonist lahkumisest rääkimisel ning selle populaarsus suurenes hüppeliselt sel suvel, kui «Grexit» oli enam kui tõenäoline.

Ettevõte Grexit tuletas oma nime 2011. aastal ladinakeelsest sõnast «grex», mis tähendab «tunglema». Kui aga Citigroupi analüütikud panid Kreeka kriisile 2012. aastal nime Grexit, siis kasvas ettevõtte külastatavus hüppeliselt, kuid sellega kaasnes ka ülisuur nende kasutajate hulk, kes avasid lehekülje ja sulgesid selle kohe. «Me õppisime sellega elama, aga miski ei valmistanud meid ette selleks, mis ootas meid sellel aastal,» teatas Grexit.

Kuna sel suvel toimunu tekitas nende nime ümber üha enam segadust ja andis sellele negatiivse kõrvaltähenduse ning firma otsustas sellest lõplikult loobuda. Uueks nimeks võeti Hiver.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles