Kümne aasta eest enda sõnul nolgina peakokaks saanud Jako Känd oli ühel hetkel sunnitud ülemustelt küsima, kas saaks keelata kõrgetel ohvitseridel tema juures söömast, sest kõigi soovijate kõhtu sidepataljoni köök täita ei suuda.
Sidepataljoni peakokk tervitab ajateenijaid sprotipastaga
«Ma olin ikka täitsa nolk, kui siia tööle tulin, kõigest 22. Olin ise ka üllatunud, et endale alluvad sain,» räägib sidepataljoni peakokk, vanemveebel Jako Känd (33), kelle toitudest, aga ka mehest endast räägitakse kaitseväes legende. Kuigi alguses Jakko uuendused kokki ei vaimustunud, siis aasta pärast oli mehel selge, et tegelikult saab ka sõduripoistele teha suurköögis keerulisemaid toite kui lihakaste kartuliga. «Nägin, et naised saavad ka 300 portsu tegemisega hakkama, ega mõistnud, miks peaksime piirduma lihakastmega,» räägib kokk. Kaitseväes seab menüüle piiri ette päevaraha ja ette nähtud kalorite hulk, aga Kännu sõnul mõtleb ta menüüd tehes ka sellele, mida ise süüa tahab. «Pole ju mõtet teha halvasti, pigem kohe hästi,» on ta veendunud.