Riigikontrolör kritiseeris poliitikute suhtumist

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikontrolör Mihkel Oviir.
Riigikontrolör Mihkel Oviir. Foto: Peeter Langovits.

Riigikontrolör Mihkel Oviir märkis täna riigikogu ees riigivara kasutamise auditit kommenteerides, et on osade poliitikute seas täheldanud tõrjuvat suhtumist pea kõige suhtes, millele on riigikontrolli aruannetes tähelepanu juhitud.


Oviiri sõnul võib sellisest suhtumisest jääda mulje, justkui oleks antud poliitiline suunis, et riigikontrolli aruannetes kajastatu tuleb ümber lükata ning millegagi ei tohi nõus olla.

Riigikontrolöri sõnul on ta kurb, et poliitilistes ringkondades ollakse valmis tõrjuma mõtteavaldusi, mis ei lähe kokku seal valitsevate dogmadega.

Keskerakondlane Aivar Riisalu tõstatas selle peale riigikogu ees küsimuse, kas riigikontrollile ei peaks mitte andma hoopis rohkem mõjuvõimu, et nimetatud institutsioon suudaks veelgi paremini juhtida tähelepanu probleemidele, mis riigis valitsevad.

Riisalu lisas, et riigikontrolli näol on tegu ühiskonna omamoodi valvekoeraga, kes aga selle tegevuse eest pidevalt sõimata saab.




 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles