Soomet ei saagi seisata: inimesed ei pääse meeleavaldusele

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helsingi trammid.
Helsingi trammid. Foto: OLIVIER MORIN / AFP

Reedeks Helsingisse planeeritud ametiühingute massimeeleavaldusega seoses tekkis Soomes kurioosne olukord: nimelt teatas transporditöötajate ametiühing AKT bussi-, trammi- ja rongijuhtide töö peatamisest meeleavalduse toetuseks, mis omakorda teeb meeleavaldajatel Helsingi kesklinna pääsemise väga raskeks. Paistab, et AKT peab oma kogu Soome seiskamisena väljakuulutatud aktsiooni uuesti läbi mõtlema.

Soome suurimas ametiühingute keskliidus SAK vaetakse parasjagu tekkinud olukorda, vahendas pealinna portaal Länsiväylä. «Olen olnud SAK liige 17 aastat ja sellist asja pole veel ette tulnud,» ütles liidu Helsingi piirkonna juht Hannele Ugur.

Kolmel ametiliitude keskorganisatsioonil SAK STTK ja Akava on väljastpoolt Helsingit tulevate meeleavaldajate Helsingi keskväljakule Rautatientorile toomiseks tellitud bussid. Kohalike meeleavaldusele pääsemise puhul aga arvestati linnaliiklusega – mis AKT toetusmeeleavalduse tulemusel samal ajal seisab.

«Meil on kogu aeg käsil selgitustöö, et teaksime, kuidas meie liikmed meeleavaldusele pääsevad. Praegu uurime, kuidas linnalähiliiklus sel ajal töötab,» ütles Ugur.

Tema sõnul ootab SAK nüüd AKT infot nende toetusmeeleavalduse ulatuse kohta.

Reedesele meeleavaldusele valitsuse kärpemeetmete vastu ootavad korraldajad kümneid tuhandeid inimesi üle Soome.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles