Tüli Levadaga lõppes tema poja parimale sõbrale krahhiga

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Levada Maarjamäel
Viktor Levada Maarjamäel Foto: Andres Teiss

Tüllipööramine metalliärimehe Viktor Levadaga tõi tema poja parimale sõbrale Vladislav Stradomskile kaasa talle kuuluva metalliettevõtte Catmet pankroti, ärikeelu ja hiigelvõla.

Emotsioonidest kantud konfiktis väidavad Viktori poeg Filipp Levada ja Autorollo kohtuasjas kriminaalsüüdistuse all olev advokaat Siim Roode, et Jõelähtme vallas asunud metallitööstusettevõtte Catmet viisid mullu pankrotti nemad, et taastada kontroll ettevõtte ja neid petnud Levada variisiku Vladislav Stradomski üle, vahendab Äripäev.

Stradomski aga väidab, et Catmeti varjatud juhtimise taga oli hoopis pankrotistunud suurärimees Viktor Levada, kelle osalust ta Catmetis hoidis ja kelle käske ta täitis.

Viis aastat tagasi, kui käis Viktor Levadale kuulunud metallitööstusettevõtte Levadia Metalli saneerimine Siim Roode juhtimisel, loodi Levada toonase töötaja Aleksander Järve eestvedamisel uus metallitööstusettevõte Catmet OÜ, mis pidi jätkama pooleli tööd. Kui 2011. aasta alguses kuulutati välja Levadia Metalli pankrot ja ühtlasi ka Viktor Levada isikupankrot Lätis, oli vaja kedagi, kes esindaks Levadat uues äris. Catmeti suuromanikuks sai Levada poja parim sõber Vladislav Stradomski, kuigi nüüd väidab poeg Filipp, et Stradomski esindas hoopis teda Catmetis.

Loe pikemalt Äripäevast

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles