Valitsus ei alandanud töötuskindlustuse makse määra

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsus jättis töötuskindlustuse makse määra alandamata, sest kardab, et Töötukassa ei tule omadega välja.
Valitsus jättis töötuskindlustuse makse määra alandamata, sest kardab, et Töötukassa ei tule omadega välja. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Valitsus kehtestas tänasel istungil töötuskindlustuse makse määra aastateks 2016 – 2019 samal tasemel kui seni, jättes arvestamata töötukassa ettepaneku langetada seda ületulevast aastast.

Tulevast aastast on töötuskindlustusmakse määr endiselt 1,6 protsenti kindlustatule ja 0,8 protsenti tööandjale. Töötukassa nõukogu soovis makse määra langetada 2017. aastast vastavalt 1,4 ja 0,7 protsendini.

«Valitsus ei toetanud töötuskindlustusmakse määrade muutmist tuginedes rahandusministeeriumi hinnangule,» teatas valitsuse pressibüroo.

Rahandusministeerium ei nõustunud töötuskindlustusmakse määra muutmisega põhjendusega, et makse määr peab olema stabiilne ja pikaajaliselt ette teada. Samuti kardab rahandusministeerium, et töövõimereformi rakendumisel järgmisel aastal kasvab töötukassa klientide arv kordades ning kassal võib raha vajaka jääda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles