Fredrik Härén: Eesti ei peaks pidama end arenenud riigiks

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna Tallinna Tehnikaülikoolis toimuva konverentsi «Rootsi Äriauhind 2010» peaesineja Fredrik Härén märkis, et Eestil ei oleks mõistlik end pidada arenenud riigiks.


Härén, kes on üks maailma juhtivaid arvamusliidreid loovuse ja innovatsiooni vallas, põhjendas seda sellega, et arenenud riiki võib käsitleda kohana, kus arenguprotsessid on lõppenud ning riik oleks just kui valmis ehitatud.

«Muutused ja areng toimuvad ikkagi arenevates riikides. Arenenud riigid on pidurit tõmmanud,» märkis Härén, kelle hinnangul on arenenud riikide peamine viga see, et sealsed inimesed on lakanud unistamast.

Tema kinnitusel on just arenevad riigid nagu näiteks Hiina hetkel kohad, kus hulganisti nutikaid tooteid ja tehnoloogiaid välja mõeldakse.

«Näiteks Lõuna-Koreasse minnes ei ütle ükski sealne elanik, et Lõuna-Korea on arenenud riik. Kõik nad ütlevad, et nad on arenev riik,» märkis Härén.

Samas avaldas ta lootust, et ka peaminister Andrus Ansip muudab oma meelt ning on valmis tunnistama, et Eesti puhul on tegu siiski areneva riigiga.

Fredrik Härén on valitud Rootsis konkursi Speaker of the Year 2007 võitjaks. Lisaks valiti äsja tema raamat The Idea Book maailma saja parima ettevõtlusalase raamatu hulka.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles