Pühapäeval Eesti Vabaõhumuuseumis toimunud Eesti leiva päeval valiti parim leib, milleks osutus Cafe Lyon’i valmistatud Jõululeib.
Selgusid eestimaalaste lemmikleivad
Parima leiva võistlusele esitati kokku 16 leiba 12 tootja poolt. Valikus leidus väga mitmekesiseid maitseid, näiteks lihaleib röstsibula ja küüslauguga (tootjaks Tartu Kutsehariduskeskus), Muhu seemnetega leib (Muhu Pagar), rosina-jõhvika leib (Maheleib) või kanepiseemneleib meega (Kalamaja Pagarikoda).
Hindamine toimus pimetesti põhimõttel, oma lemmiku poolt said hääletada kõik Eesti leiva päeval osalejad. Kokku andis oma hääle 557 ürituse külastajat. Publiku vaieldamatuks lemmikuks kujunes Cafe Lyon’i Jõululeib. Teise häältetulemuse sai Haldjaleib OÜ poolt küpsetatud peenleib sibulaga, kolmandale kohale tuli Ülle Koduleiva martsipaniga puuviljaleib.
Eesti leiva päev on Eesti Vabaõhumuuseumi traditsiooniline üritus, mille raames sai näha ning kätt proovida leivaga seotud vanades talutöödes, näiteks rehepeksus ja käsikivil jahvatamises. Toimus leivalaat, suur sügislaat ja mahetoodete laat.