Lätlased ostavad internetis massiliselt Hiina riideid

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka lätlased kasutavad üha enam pakiteenuseid.
Ka lätlased kasutavad üha enam pakiteenuseid. Foto: pasts.lv

Koos interneti populaarsusega tõuseb Lätis tempokalt tellimuste arv välismaalt. Eriti tormiline on tegevus laste koolitee alguses ja jõulude eel.

Nagu kinnitas Läti postifirma Latvijas Pasts direktor Arnis Salnajs, on eriti hoogsalt kasvanud Hiina kraami osakaal. Mullu saabus sealt Lätti lausa kolm miljonit postisaadetist ehk 83 protsenti eelnenud aastast enam.

Aasias on aru saadud, et igas pisikeses Euroopa riigis poodi püsti panna pole mingit mõtet, kirjutab Dienas Bizness – parem on kaubelda otse ja internet teeb selle mõnusalt mugavaks.

«Kõige rohkem ostetakse rõivaid,» ütles Salnajs ja selgitas, et hiinlased pakuvad isegi võimalust oma foto alusel hinnata, kuidas üks või teine hilp selga istuks.

Tähtsaim ostmist soodustav faktor on aga võimalus rõivad tagastada ja raha tagasi saada.

«Riideid sisaldavate postipakkide kogus kasvab grandioossetes mastaapides,» ei olnud Salnajs epiteetidega kitsi. «Ja riietega kauplevad firmad ise on nüüdseks neli korda suuremad.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles