Samsung plaanib hiigelkoondamist

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samsung Edge Plus
Samsung Edge Plus Foto: Samsung

Lõuna-Korea tehnoloogiaettevõte Samsung plaanib järgmise aasta lõpuks koondada 10 protsenti oma peakorteri töötajatest, kirjutab Reuters kohalikule majanduslehele Korea Economic Daily viidates.

Koondamislaine peaks puudutama kokku pea 10 000 personali-, PR- ja finantstöötajat. Ajalehe andmetel plaanib Samsung ka muid kulukärpeid.

Kärbete põhjuseks on tarbijate leige huvi Samsungi uute nutitelefonide vastu, mis on mõjutanud tugevalt ettevõtte majandusnäitajaid.

Samsungi kasum on olnud viimased viis kvartalit olnud languses ning see trend peaks analüütikute hinnangul jätkuma ka käesoleva kalendriaasta kolmandas kvartalis.

Ettevõtte aktsia on alates aprillist näidanud pidevat langust, augustis kukkus selle väärtus lausa 8,1 protsenti, mis omakorda vähendas ettevõtte turuväärtust pea 12 miljardit dollarit. Viimati oli Samsungi aktsia nii pikas languses aastal 1983.

Lõuna-Korea ettevõtte põhiline konkurent nutitelefonide turul Apple tutvustab oma uusimat iPhone'i juba täna, mis tähendab veel suuremat survet Samsungi teise poolaasta tulemustele.

Eelmisel aastal oli Samsungi käive 206,2 triljonit woni ehk 171 miljardit dollarit, tänavu peaks see näitaja analüütikute prognooside järgi langema 200,2 triljoni wonile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles