Butiigid surevad välja

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Butiikides müüakse sageli luksuskaupa.
Butiikides müüakse sageli luksuskaupa. Foto: Panther Media

Tallinna vana- ja südalinnas hakkab otsa saama brändikaubandus, sest väikepoodidele mõeldud pinnad jäävad tühjaks ning uusi üürnikke juurde ei teki. 

Pindi Kinnisvara kommertsvaldkonna juht Mihkel Pärtel ütles, et Tallinna elanikkond ei ole suurte kaubanduskeskuste taustal piisavalt suur, et siin suudetaks iseseisvat väikepoodi edukalt majandada, kirjutab Läänlane. 

«Soomlastele on tekkinud tugevad alternatiivid sadamasse loodud komplekside ja Viru Keskuse näol. Kohalik elanik sooritab kõik oma sisseostud, sh brändikaubad, Rocca al Mare, Viru, Ülemiste või Kristiine keskustes, üldine turistide nappus pitsitab samuti,» loetles Pärtel, kelle sõnul jäävad olemasolevate väikepindade üürnikud võlgu ning nendega lepingud lõpetatakse, kuid uusi huvilisi juurde ei tule. 

Tema sõnul leiavad ruumide omanikud tõenäoliselt uue sihtgrupi, kuid praeguse seisuga on vähemalt butiigikaubanduse kokku kuivamine tema hinnangul süvenev.

Loe refereeritud artiklit Läänlasest.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles