ERR.ee: plaanitav gaasiaktsiisi tõus ajab mõned ettevõtted kitsikusse

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gaas läheb järjest kallimaks.
Gaas läheb järjest kallimaks. Foto: Elmo Riig

Valitsuse kava tõsta järgmise aasta suvest gaasiaktsiisi toob kaasa kopsakamad küttearved ning võib ajada kitsikusse gaasist sõltuvad ettevõtted.

Eelarveaukude lappimine tarbimise maksustamise abil ähvardab käivitada musta stsenaariumi, kus hinnad küll tõusevad, kuid majandus jääb endiselt paigale tammuma, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Aktsiisitõus lisab kindlasti 10-11 protsenti seda tõusu, see on kindlasti märkimisväärne,» rääkis Eesti Gaasi juhatuse liige Raul Kotov.

Niisamuti paisuvad arved neil, kes ühendatud kaugküttevõrku - ning kes said niigi äsja teate 40 protsendilisest hinnatõusust.

Ägavad ka paljud gaasi tarbivad ettevõtjad, kelle äriplaanidesse lööb maksutõus miljonitesse ulatuva augu.

«Eelmise aasta gaasitarve oli meil seitse ja pool miljonit kantmeetrit ning kui nüüd panna juurde plaanitav aktsiisitõus, siis teeb see juurde peaaegu kolm miljonit krooni aastas. Ehk kui eelmise aasta kurgitoodang oli meil natuke üle 2500 tonni, siis see teeb keskeltläbi pea üks kroon kilohinnale juurde,» rääkis Grüne Fee Eesti tegevdirektor Raivo Külasepp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles