Koondamised vaidlustanud Fazeri personal marssis välja

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fazeri Vantaa tehase töötajad tehase ees piketeerimas 2010. aastal.
Fazeri Vantaa tehase töötajad tehase ees piketeerimas 2010. aastal. Foto: Suomen Elintarviketyöläisten Liitto

Fazeri Soomes Vantaa linnas asuva leivatehase personal lahkus keset tööpäeva töölt, protestides 40 töötaja koondamise vastu.

Fazer teatas täna pärastlõunal, et kaotab Vantaa tehase 270 töökohast 40. Neist 16 inimest on otsustanud minna pensionile, teised koondatakse.

Fazeri Soome leivatööstuste juht Markus Hellström märkis, et turusituatsioon on ennustatust palju komplitseeritum ning tarbijate käitumine on samuti muutunud. «Leiva tarbimine on Soomes langenud. Kauplustes küpsetatud leiva osatähtsus kasvab ja valmispakendatud leivatoodete osatähtsus väheneb. Kasvanud on ka impordi osakaal,» ütles ta.

Töölised reageerisid uudisele vihaselt, lahkudes pärast teate avaldamist töölt. «Neli kuud kestnud läbirääkimised ametiühingutega on kui mahavisatud aeg. Tööandja ei võtnud arvesse töövõtjate ettepanekuid töökohtade säilitamiseks,» teatas tehase usaldusisik Jouni Ahjolinna toiduainetööstuse ametiühingu Suomen Elintarviketyöläisten Liitto pressiteate vahendusel.

Peale Vantaa tehase on Fazeril Soomes veel neli leivatehast ja küpsetuskojad 43 kaupluses.

Mullu sulges Fazer leivatehase Tallinnas ning siirdas tootmise Leetu ja Lätti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles