Neli viisi, kuidas end tööl asendamatuks muuta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neli viisi, kuidas end tööl asendamatuks muuta
Neli viisi, kuidas end tööl asendamatuks muuta Foto: PantherMedia

Business Insider jagab nelja nippi, mis aitavad sinu väärtust kolleegide ja ülemuste silmis tõsta piisavalt kõrgele, et kellelgi ei tohiks tekkida mõtetki sinu asendamisest.

Suhtumisest oleneb kõik

Positiivne suhtumine on sama nakkav kui negatiivne. Me teame kõik mõnda õnnetut, pahurat ja teiste energiat endasse tõmbavat kolleegi, kes viib kõigi tuju allapoole nulli. Sinu eesmärgiks on täpselt vastupidine suhtumine – sind ümbritsevad inimesed peaksid nautima sinuga koos veedetavat aega.

Pane neid naerma ja naeratama, kuula nende lugusid ja tunne huvi nende elu vastu. Isegi kõige raskemates töistes olukordades on võimalik nalja visata ning see teeb kõigi olemise palju kergemaks.

Ole meeskonna ehitaja, mitte ainult meeskonnamängija

Produktiivne kompromissidest ja ideedejagamisest koosnev koostöö on iga eduka ettevõtte aluseks. Kui sa ei suuda koostöösse sajaprotsendiliselt panustada, ei saa sa kunagi ennast oma töökoha pärast turvaliselt tunda.

Selleks, et saada teiste silmis asendamatu meeskonnaliikme staatus, tuleks teha üks samm veel edasi – sa peaksid aktiivselt kaasa lööma ka meeskonna ehitamise ja arendamise juures.

Rõhuta oma ettevõtet puudutavaid kogemusi ja teadmisi

Pikaajaliste töötajate ettevõttest lahkumisel on tööandja suurimaks probleemiks nende institutsionaalsetest kogemustest ja teadmistest ilma jäämine. Uus töötaja ei tunne ettevõtte ajalugu, töökultuuri ning ei oma muud olulist informatsiooni. Just see aga teeb lojaalse töötaja tööandjale väärtuslikuks, hõlbustab kolleegide vahelist koostööd ja suurendab ettevõtte produktiivsust.

Vaata suurt pilti

Kõige väärtuslikumad töötajad on need, kes ei tegele mitte ainult esilekerkinud probleemide lahendamisega, vaid need, kes oskavad probleeme ka õigel ajal oodata ja ennetada. Vähemalt kaks sammu ette mõtlemine on alati hea idee. Visiooni ja läbinägelikkusega suudad sa ülemustele näidata oma kvaliteeti ning ajapikku muutud sa nende silmis peaaegu asendamatuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles