Tallinna Sadama nõukogu kavatseb rahuldada juhatuse tagasiastumisavalduse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna Sadama nõukogu plaanib esimehe sõnul rahuldada tänahommikusel koosolekul mõlema sadama juhatuse liikme, Ain Kaljuranna ja Allan Kiili, lahkumisavaldused.

Mõlemad altkäemaksu võtmises süüdistatavad on esitanud oma lahkumisavalduse ja nõukogu kavatseb need rahuldada, kinnitas sadama nõukogu esimees Remo Holsmer BNSile.

Neljapäeval kell 10 algava sadama nõukogu päevakorras on sadama juhtimisega seotud teemad. Muu hulgas kinnitatakse sadama juhatuse liikmeks praegune finantsjuht Marko Raid. «See ongi päevakorrapunkt,» sõnas Holsmer.

Majandus- ja taristuminister Kristen Michal kinnitas eile, et sadama juhtkond tulev välja vahetada.

«Ma eeldan, et juhid on nii palju küll aumehed, et lahkuvad ja kui ei, siis ma eeldan, et nõukogu teeb nad vabaks, vähemalt kuni ... Sellises olukorras ei ole neil tegelikult võimet tagada suurte hangete realiseerumist, kui selline kahtlus on üleval. Ma ei näe teist võimalust,» ütles Michal BNSile.

Kaitsepolitseiameti töötajad pidasid kolmapäeval altkäemaksu võtmises kahtlustatavatena kinni AS Tallinna Sadam juhatuse esimehe Ain Kaljuranna ja juhatuse liikme Allan Kiili.

Mõlemat meest kahtlustatakse suures ulatuses altkäemaksu võtmises mitme aasta jooksul.

Altkäemaksu andmises kahtlustatavana on kinni peetud kolm inimest ning sellele kaasaaitamises veel kolm inimest.

Riigiprokuratuuri pressiesindaja ütles täna hommikul Postimehele, et kaheksa kahtlustatavat on 48 tunniks kinni peetud. Selle aja jooksul peab prokuratuur otsustama, kas kellegi suhtes on põhjendatud vahistamise taotlemine või lastakse nad vabaks, kinnitas riigiprokuratuuri kommunikatsioonijuht Kadri Tammai. Ilmselt teeb prokurör otsuse täna lõunaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles