6 küsimust, mida tuleks endale enne päevatööst loobumist esitada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lahkumisavaldus
Lahkumisavaldus Foto: PantherMedia

Paljudel inimestel tekib tööelus momente, millal on suurimaks sooviks lihtsalt lahkumisavaldus lauale lajatada ning oma ärile pühenduda. Entrepreneur.com annab nõu, milliseid küsimusi tuleks endale enne selle sammu tegemist esitada, et hiljem otsust mitte kahetseda.
 

Kas sul on piisavalt suur tagavarafond?

Iga ettevõtmise algus on raske ning edu saadab vaid neid, kes on selleks hästi valmistunud. Esimestel kuudel ei pruugi ettevõte sulle midagi sisse tuua ning seetõttu peab sul olema varutud piisavalt palju vahendeid, et ennast üleval pidada ning vajalikke investeeringuid teha.

Kas su äri toob piisavalt palju raha sisse, et arved makstud saaks?

Enne seda, kui su kõrvaläri ei too sulle stabiilselt piisavalt palju sisse, et saaksid lahedalt enda ja oma perekonna vajadused katta, ei tohiks kindlasti oma päevatööst loobuda.

Millised on su kasvuplaanid tulevikuks?

Sinu äriplaanis peab olema eraldi osa, mis pühendub äri skaleeritavusele ja kasvueesmärkidele. Sul peab olema konkreetne ettekujutus sellest, kuidas muuta uued kontaktid ja ärivõimalused rahaks. Ainult sellest, et sa oled hea ideega suutnud lühikese ajaga natuke raha teenida, ei piisa, et päevatööst täielikult loobuda.

Kas sul on olemas tagavaraplaan?

Mõnikord kukuvad ärid läbi loogilistel põhjustel, mõnikord aga ei sõltu ettevõtte käekäik selle juhtidest ega töötajatest, vaid selle saatuse otsustab mingi ennustamatu väline tegur. Igal juhul – kui sinu ettevõtmine ebaõnnestub, peab sul olema mingi tagavaraplaan, millele toetuda.

Kes on sinu võimaliku läbikukkumise puhul kannatajaks?

Kui sul on pere või muud lähedased inimesed, kes sinust sõltuvad, ei tohiks mitte mingil juhul uisapäisa lahkumisavaldust lauale visata. Ettevõtlus on küll tore, kuid see on alati seotud riskidega. Kalkuleeri need riskid läbi ning vajaduse korral konsulteeri ka oma lähedastega.

Kas sa usud sajaprotsendiliselt enda võimetesse ja ettevõtmisesse?

Sinu enesekindlus ja mõttelaad määrab nii äris kui ka eraelus sinu edukuse. Edukad ettevõtjad on endale teadvustanud, millised on nende kõhklused ja piiravad mõttemallid ning nad teevad iga päev väsimatult tööd, et neid ületada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles