Parkimistrahvi võib saada mõnekümne sekundi jooksul

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meesterahvas sai parkimistrahvi mõnekümne sekundi jooksul.
Meesterahvas sai parkimistrahvi mõnekümne sekundi jooksul. Foto: Toomas Huik

Meesterahvale tehti 35 euro suurune parkimistrahv juba siis, kui ta alles läks parkimisautomaadi juurde, et oma sõidukit registreerida.

Kalev parkis eelmine nädal poodi minnes oma auto Kopli Maxima ette. «Pärast seda läksin parkimisautomaadi juurde tõendit väljastama, sest ma ei pannud parkimiskella, vaid tegin registreerimise automaadis,» rääkis mees. Tema sõnul oli automaat sõidukist umbes 50 meetri kaugusel. «Sellel alal oli kaks tundi tasuta parkimist, seega trükkisin automaati, et soovin tund aega parkida, sest tavaliselt käin poes suhteliselt kiiresti,» sõnas Kalev.

Auto juurde tagasi tulles oli aga juba trahvikviitung armatuurlaua peal. Kviitungit vaadates selgus, et trahv oli tehtud suhteliselt kohe, kui ta autost lahkus. «Trahvi sain 35 eurot ja see oli väljastatud umbes 20 sekundi jooksul ehk sel ajavahemikul, kui ma autost parkimisautomaadini kõndisin,» ütles Kalev.

Mehele jääb mulje, et keegi justkui ootab parklas, kuniks inimene autost väljub, et seejärel kiiresti parkimistrahv kirjutada. «Ma helistasin AS Ühisteenustesse ja ütlesin, et annan juhtumi oma advokaadile menetleda, mille peale mu trahv tühistati,» märkis ta.

Ühisteenuste arenduse- ja tugiteenuste juht Aare Sepp sõnas, et keegi parklas kindlasti trahvi vormistamiseks ei oota, kuna ettevõttel ei ole sellist ressurssi. «Tegemist võis olla õnnetu juhusega, sest aeg-ajalt tuleb tõesti ette, et ühe minuti sees tehakse trahv, kui autojuht paneb endale parkimist peale,» sõnas Sepp.

Samuti on tema sõnul kontrolöril väga raske tuvastada, kui kaua sõiduk on parklas olnud. «Kontrolör ei tea, kas auto on parkinud ühe päeva, tunni või minuti. Seega võib mõnikord selline olukord tekkida,» lausus Sepp.

«Kui kontrolör hakkab sõidukeid kontrollima, siis teeb ta elektroonilisse baasi päringu ja saab vastuse, kas registreerimine on tehtud või mitte,» ütles Sepp ja lisas, et juhul, kui autojuht fikseeris parkimise pärast selle päringu tegemist, siis kontrolör ei pruugi teada, mis kell parkimine peale pandi või kas üldse pandi, seega tehti trahv.

Sepp soovitab sellistel puhkudel, et kõige lihtsam variant on parkimiskell. «Tihti unustatakse parkimiskell, sest mugavam on märkida parkimine kioskist, aga tasuks ikkagi parkimiskella kasutada,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles