Oleg Ossinovski: ma elan juhtunut väga üle

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oleg Ossinovski
Oleg Ossinovski Foto: Screenshot

Läti raudteejuhile suure summa sularaha andnud Oleg Ossinovski ütles lühiintervjuus Läti televisioonile, et juhtunu põhjustas talle märkimisväärseid üleelamisi.

Ossinovski advokaat Saulvedis Varpinš kinnitas Läti teleajakirjanikule, et tema klient andis kaks nädalat tagasi korruptsioonikahtlusega vahistatud raudteejuhile Ugis Magonisele raha, kirjutas Gorod.lv.

Ossinovski jäi juhtumit kommenteerides rahulikuks kuid napisõnaliseks. «Ma elan juhtunut väga üle. Tunnen Ugisele väga kaasa. Arvan, et uurimine selgitab kõik välja. Ma ei tea kõiki detaile, kuid mulle näib, et lugu lõppeb hästi. Tõsi, siin on palju emotsioone,» tõdes Ossinovski.

Ajakirjaniku küsimusele, mida kinkis Ossinovski Magonisele 50. sünnipäevaks, vastas ettevõtja, et kinkis midagi tagasihoidlikku. «Kui te arvate, et see oli mingi arutult kallihinnaline kingitus, siis kindlasti polnud. Kingitus oli tagasihoidlik. Me oleme kõik tagasihoidlikud inimesed,» lausus Ossinovski.

Läti meediasse on ilmunud korruptsioonikahtlusega seotud meeste kaitse väited,  et Magonis polnud kinnipidamise hetkel riiki esindavaks ametiisikuks, mistõttu polevat nii Magonist kui ka Ossinovskit võimalik kriminaalkorras karistada.

«See oli tehing kahe füüsilise isiku vahel. KNAB (korruptsiooni vastu võitlemise büroo) arvab, et seal on altkäemaksu andmise ja võtmise tunnused. Kellel on õigus, näitavad aeg ja kohus,»  rääkis Varpinš.

Läti päevaleht Diena kirjutas kaks nädalat tagasi, et Magonis võis saada 500 000 eurot altkäemaksu Eesti raudtee-ettevõtjalt Oleg Ossinovskilt seoses LDz Ritošā Sastāva Servissi korraldatud hankega nelja vana 2TE116-tüüpi diiselveduri ostmiseks, mille võitis Ossinovskile kuuluv Skinest. Rongid olid erinevas korras, ent neist igaüks maksis kaks miljonit eurot või enam, kirjutas ajaleht.

Läti riigitelevisiooni uudistesaate «Panorāma» andmetel avastati ligi pool miljonit eurot altkäemaksu Läti Raudtee (Latvijas Dzelzceļš) endise juhi Ugis Magonise autost. Mees põgenes teda kinni pidada üritanud politseinike eest.

Kinnitamata andmetel sõidutas Magonise Eestist tagasi autojuht. Magonist üritati kinni pidada Eesti-Läti piiril, ent sõiduk eiras peatumismärguannet ja põgenes. Põgeneva auto kiirus ulatus 200 kilomeetrini tunnis. Jälitus lõppes mõne kilomeetri järel teetööde piirkonnas, kus autot ei olnud enam võimalik suurel kiirusel juhtida. Magonise pidasid kinni Läti korruptsioonitõrje büroo (KNAB) töötajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles