Tauno Tats: aktsiaoptsioonide maksuvabastus on teretulnud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha.
Raha. Foto: SCANPIX

Investeerimisfirma Ambient Sound Investmentsi (ASI) juht Tauno Tats räägib, et hiljuti heakskiidu saanud töötajatele aktsiaoptsioonide vabastamine erisoodustusmaksust elavdab kindlasti majandust.

Muudatus on äärmiselt vajalik ja annab uuele majandusele kindlasti energiat juurde. Eluterve suhtumine optsioonidesse ja nende rolli aitab tohutult paremini motiveerida ärksaid inimesi noortes ettevõtetes, kus kõrged palgad pole (veel) võimalikud ja kus inspireerivaks jõuks on ennekõike osalus ettevõtte tulevases edus ja väärtuses.

Asi ei puuduta muidugi vaid ASI-t ega tema portfellis olevaid tehnoloogiaettevõtteid. Jõustuv muudatus lubab kõigile asjast huvitatud Eesti ettevõtetel omanike ja töötajaskonna huvid ühtlustada ja ettevõtte kasvu nimel solidaarselt pingutada. Ilma, et senine maksulähenemine ettevõtet optsioonide väljastamise hetkel karistaks.

Oleme optsiooniprogramme kasutanud, kuid praegune kord teeb selle nii optsiooni andja kui saaja jaoks keeruliseks ja kalliks. See ei tähenda, et uuest aastat meie ettevõtetes ilmtingimata optsioonilaviin käivituks -- motivatsioonipaketti puudutavad otsused sõltuvad ikkagi iga ettevõtte puhul unikaalsetest mõjuritest. Kuid pole kahtlust, et optsioonide ennetavast maksustamisest loobumisega on nii meil kui teistel üks maailmas laialt levinud tööriist kasutada. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles