Aasta põllumehe tiitel läks Tartumaa mehele

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madis Ajaots.
Madis Ajaots. Foto: Erakogu

Tartumaal Rannu vallas elavale Madis Ajaotsale tõi aasta põllumehe tiitli tema teraviljakasvatusalane osavus.


Konkursi korraldajate teatel on Ajaots tõusnud aastatega kõrgete saakide meistriks, koristades viies vallas asuvatelt maadelt igal aastal 7000-8000 tonni teravilja.

Tema rekordsaagiks on olnud kaheksa tonni teravilja ühelt hektarilt, keskmine saagikus aga viis tonni hektarilt. Kokku harib ta üle 2000 hektari maad, majandades Pilsu talus ja osaühingus Rannu Seeme.

Ajaotsa edu saladus seisneb konkursi korraldanud põllumajandus-kaubanduskoja ja Maalehe hinnangul tema töövõtete täpsuses ja koostöös teadlastega.

Põllumajandus-kaubanduskoda kinnib mehele auhinnaks ajaloolise «Külvaja» kuju vähendatud koopia ning Swedbank kinkis koolitustoetuseks 30 000 krooni.

Eesti Maaülikooli eripreemia kõige innovaatilisemale põllumehele võitis Tanel Bulitko, kes on Eesti Tõuloomakasvatajate Ühistu juhatajana suutnud aastatega luua tugeval tasemel tõuaretuse ja rahvusvahelise tõumullikate müügi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles