Eesti inimesed söövad aina vähem traditsioonilist saia, eelistades pigem tervislike lisanditega pagaritooteid.
Eestlased söövad üha vähem saia
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui 2005. aastal moodustas valge saia osakaal ligi 35 protsenti, siis tänavu on see vaid veerand kõikidest Eesti pagaritoodetest, teatas Fazer.
Fazer Eesti müügidirektori Vladimir Sapožnini sõnul on kõikide pagaritoodete lõikes just traditsiooniline valge sai teinud viimasel kümnendil läbi suurima languse.
«Eestlased on hakanud tunduvalt rohkem tarbima täisteratooteid, röstsaiu ja kukleid ning eelistavad saiu, mis sisaldavad erinevaid tervislikke lisandeid nagu seemned, kliid ja terad,» sõnas Sapožnin.