Facio juhtidel viimaks ärikeeld

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facio Ehitus töölised Linnamäe Vene Gümnaasiumi ehitusel.
Facio Ehitus töölised Linnamäe Vene Gümnaasiumi ehitusel. Foto: Peeter Langovits

Kurikuulsa ehitusfirma Facio juhid Riho Kalve ja Kaido Saveljev said osalise ärikeelu, mis võimaldab jätkata tegevust väljaspool ehitusäri. 

Mullu oktoobris otsustas Harju maa­kohus kohaldada Riho Kalvele ja Kaido ­Saveljevile ärikeelu, mis keelab meestel tegutsemast ehitusvaldkonnas juriidilise isiku ning juhtorgani liikmena kuni Facio Ehituse OÜ pankrotimenetluse lõppemiseni, vahendab Äripäev

Kohus leidis, et osaline ärikeeld on vajalik, kuna Kalve ja Saveljev sõlmisid jagunemislepingu, muutes sellega äriühingu maksejõuetuks, ning jätkasid samal ajal tegevust uues äriühingus, millele anti üle ka peamine vara.

Mitte ainult ehituse valdkonnas, vaid laiema avalikkuse silmis negatiivset kuulsust kogunud Facio juhid Riho Kalve, Kaido Saveljev ja Toomas Tromp esitasid aastatel 2004–2007, mil tegutses veel Facio Ehituse AS, käibedeklaratsioonides ning tulu- ja sotsiaalmaksudeklaratsioonides maksuhaldurile valeandmeid. 

Loe pikemalt Äripäevast

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles