Sester pühkis tolmu Levira müügiplaanilt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ASile Levira kuuluv Tallinna teletorn takistas eelmise majandusministri ajal Levira osaluse müüki.
ASile Levira kuuluv Tallinna teletorn takistas eelmise majandusministri ajal Levira osaluse müüki. Foto: Liis Treimann

Rahandusminister Sven Sester saatis kirja majandusministrile Kristen Michalile ja kultuuriministrile Indrek Saarele, küsides arvamust riigi osaluse müügi või säilitamise kohta aktsiaseltsis Levira.

«Varem on oldud seisukohal, et kuna AS Levira osakaal tasuta kättesaadavate telekanalite levitamisel on vähenenud 10 protsendile, siis võib öelda, et AS Levira ei teosta enam suures ulatuses riiklikult olulise tähtsusega funktsiooni,» kirjutab Sester.

Sester lisas, et seetõttu alustati ka Levira osaluse võõrandamist, mis on aga seni lõpule viimata.

Kuivõrd Levira tegevusvaldkond kuulub peamiselt majandusministeeriumi valitsemisalasse, küsib Sester osaluse säilitamise või võõrandamise otstarbekuse asjus Michali seisukohta. Kultuuriminister sai kirja, sest ministeerium osaleb meediatöö kavandamises ja meediateenuste osutamise tegevuslubade väljaandmises.

Levira müügiga hakkas riik tegelema Juhan Partsi majandusministriks oleku ajal. Järgmine minister Urve Palo oli aga Levira müügi vastu, sest tahtis jätta müügitehingust välja teletorni kui tähtsa objekti julgeoleku ja ka turismi seisukohalt.

Seetõttu kiitis valitsus aasta alguses heaks Levira osaluse müügi katkestamise.

Levira osaluse müügist loobumist on kritiseerinud riigikontrolör Alar Karis, kelle hinnangul oli tegemist poliitilise otsusega.

2013. aasta kiitis valitsus heaks Levira riigile kuuluva 51 protsendise osaluse võõrandamise. Kava kohaselt oleks võõrandatud Eestile kuuluvad 51 protsenti aktsiatest koos kaasaktsionärile TDFile kuuluva 49 protsendiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles