12 kõige piinlikumat viga, mida personalitöötajad on CVdest avastanud

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tihti lisavad tööotsijad CV-sse ebaolulist infot, mistõttu intervjuule ei kutsutagi.
Tihti lisavad tööotsijad CV-sse ebaolulist infot, mistõttu intervjuule ei kutsutagi. Foto: SCANPIX

Personalifirma CareerBuilder tegi oma USA klientide ja kasutajate seas uuringu, selgitades välja kõige piinlikumad vead, mida tööle kandideerijad on oma elulookirjeldustes kirja pannud.
 

1. Kandidaat väitis oma CVs, et on selle ettevõtte tegevjuht, kuhu ta parasjagu tööle kandideeris.

2. Kandidaat tegi eelnevaid töökogemusi kirjeldades piinliku näpuvea - laohoone asemel jõudis paberile hoopis lõbumaja (inglise keeles vastavalt warehouse ja whorehouse).

3. Kandidaadi poolt CVs viidatud isiklikule veebileheküljele klõpsates jõudis personalitöötaja hoopis täiskasvanutele mõeldud meelelahutuskeskkonda.

4. Klienditeenindajaks kandideerija tõi põhjusena, miks ta eelmisest töökohast lahkus: «Mulle ei meeldi tegeleda vihaste klientidega.»

5. Kandidaadi CVs viidatud ametlikuks meiliaadressi kasutajanimeks oli märgitud 2poopy4mypants.

6. Kandidaat väitis, et on Nobeli preemia laureaat.

7. Kandidaat väitis, et töötas teatud ajaperioodi vanglas. Tegelikult veetis ta väidetava ajaperioodi küll vanglas, kuid paraku teisel pool trelle.

8. Kandidaat väitis, et ta vallandati eelmisest töökohast «kogemata».

9. Kandidaat väitis, et lõpetas ülikooli, mida tegelikult ei eksisteeri.

10. Autojuhiks kandideerija väitis, et tal on selles ametis juba 10 aastat staaži, kuigi oma esimese juhiloa sai ta alles neli aastat tagasi kätte.

11. Kandidaat märkis oma soovitajaks ühe eelmise tööandja, kellelt ta oli raha varastanud ning kes oli lasknud ta politsei poolt tagaotsitavaks kuulutada.

12.  Kandidaat väitis, et töötas samal ajal täiskohaga kolmes USA osariigis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles