Läti eksperdid seostavad Vene veoste vähendamise Magonise looga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uģis Magonis.
Uģis Magonis. Foto: SCANPIX

Kui Venemaa peaks vähendama söe ja väetiste vedu läbi Läti sadamate, siis võib see olla seotud Latvijas Dzelzcelsi (Läti Raudtee) juhi Ugis Magonis ametist tagandamise ja vahistamisega, ütlesid transiidieksperdid eravestlustes BNSile.

Nende sõnul oli Magonis peaaegu ainuke Läti ametiisik, kellel olid kõrgetasemelised kontaktid ja suhted Venemaa transiidisektori esindajatega, seetõttu võivad temaga seotud hiljutised sündmused ajendada Venemaad niisugust otsust tegema.

Nüüd on tähtis, kuidas Läti transpordiministeerium reaageerib sellele, kui Venemaa peaks need veosed peatama, mis oluliselt mõjutaks Läti transpordisektorit.

Läti transpordiminister Anrijs Matis ja Riia sadama juhatuse esimees Andris Ameriks on saanud mitteametlikku infot, et Venemaa Raudtee kavatseb peatada söe ja väetiste veo läbi Läti sadamate. Ameriksi sõnul oleks see tõsine löök Riia sadamale ja Läti majandusele. Süsi moodustab üle kolmandiku Riia sadama veostest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles