Berliin pani Kreeka kokkuleppe kahtluse alla

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa rahandusministeeriumi peakorter Detlev-Rohwedder-Haus, mis on nime saanud Saksa erastamisagentuuri esimese juhi järgi.
Saksa rahandusministeeriumi peakorter Detlev-Rohwedder-Haus, mis on nime saanud Saksa erastamisagentuuri esimese juhi järgi. Foto: BMF / Hendel

Saksamaa kritiseeris kokkuleppe projekti Kreeka ja kreeditoride vahel ning nimetas seda ebapiisavaks, kõigutades käimasolevaid katseid sillutada teed taaskordse päästepaketini.

Oma vastuväited saatis Saksa rahandusministeerium euroala partneritele vaid paar tundi enne seda, kui Kreeka parlament oli alustamas arutelu nende jaoks valulike kasinusmeetmete ja reformide üle, millega peaminister Alexis Tsipras äsja vastumeelselt nõustus.

Sakslaste saadetud dokument tõotab ühtlasi teha keerukaks homse eurogrupi koosviibimise, kus rahandusministrid peaksid otsustama, kas anda diilile roheline tuli või minna aja võitmiseks sildlaenu teed, kirjutab Financial Times.

Rahandusministeerium väitis, et ei ole diili välistanud, vaid tõstatab vaid «teatud avatud küsimused, mida eurogrupis tuleb käsitleda.»

Mainitud on muuhulgas Kreeka reformide viibimist, võla jätkusuutlikkuse küsitavust ja IMFi rolliga seonduvaid lahtisi otsi. Saksamaa sekkumine äratab mälestusi juulikuisest riiakast tippkohtumisest, kus rahandusminister Wolfgang Schäuble lajatas lauale ajutise Grexiti idee.

Igal juhul on torgatud auguke Brüsselis paisunud optimistlikku õhupalli, et Kreeka 85 miljardi eurone pakett valmib 20. augustiks ja Ateena saab käigupealt maksta Euroopa Keskpangale tagasi 3,2 miljardit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles