Maxima suuromanikku süüdistatakse maksudest kõrvalehiilimises

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva uus Maxima.
Narva uus Maxima. Foto: Maxima Eesti

Maxima suuromanikku, Baltimaade ühte rikkamat meest Nerijus Numaviciust süüdistatakse maksudest kõrvalehiilimises. Tema äripartneri Mindaugas Marcinkeviciuse sõnul on aastaid kestnud skeemitamine teinud maksukahju kokku 208,5 miljonit eurot, millest 71 miljonit võib otseselt puudutada Eestit.

Suurärimeeste konfliktist tuli välja, et võimalikes skeemides mängib suurt rolli ka Eestis registreeritud ning 2011. aastal asutatud investeerimis- ja haldusettevõte Fran­max OÜ, vahendab Äripäev.

Franmax OÜle kuulus Leedu Fran­max UAB, mis veel eelmisel sügisel kandis nime Maxima Grupe UAB. Umbes pool aastat pärast nimemuutust müüs Franmax OÜ Leedu tütarettevõtte siiski maha. 

Tehing äratas aga ­uudishimulikke pilke – ettevõte müüdi 43 miljoni euro eest, mis on Marcinkeviciuse, ettevõttega seotud ärimehe andmetel koguni üheksa korda väiksem summa kui ettevõtte tegelik väärtus.

Loe pikemalt Äripäevast

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles