Rahandusministeerium: uus seadus võib kaotada kiirlaenu

Anette Parksepp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirlaen.
Kiirlaen. Foto: Margus Ansu

Uus seadus võib paljud kiirlaenu-, liisingu- ja järelemaksupakkujad turult lahkuma sundida, sest tegevuslubadel põhinev turg, rangemad laenu väljastamise reeglid ning tõhusam järelvalve finantsinspektsiooni poolt peaks laenuturult eemale tõrjuma uutele normidele mittevastavad teenusepakkujad.

Tuleva aasta märtsiks peab kiirlaenu-, liisingu- ja järelmaksuteenust pakkuvatel ettevõtetel olema finantsinspektsiooni tegevusluba. Selleks, et luba õigeks ajaks kätte saada, tuleb taotlus esitada juba praegu, vahendasid ERR-i raadiouudised.

Finantsinspektsiooni esimehe Kilvar Kessleri sõnul on taotlusi tänase seisuga oodatust vähem ehk kokku on laekunud 17 taotlust, mida inspektsioon hetkel menetleb.

«Kui maksehäired vähenevad, on ka inkassofirmadel tööd vähem,» tõdes rahandusministeeriumi finantsturgude poliitika osakonna juhataja Toomas Auväärt, kes märkis, et maksehäirete ja võlgades inimeste arvu vähendamine ongi seaduse muutmise eesmärk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles