Haldusreform võib tuua turismimaksu

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigihalduse minister Arto Aas.
Riigihalduse minister Arto Aas. Foto: Jaanus Lensment

Eile Haapsalut külastanud riigihalduse minister Arto Aas ütles kohtumisel Läänemaa vallajuhtidega, et omavalitsuste finantsautonoomia suurendamisel võib üks võimalus olla turismimaks.

Aas ütles Lääne Elule, et see pole sugugi uus idee – mõtte pakkusid aastaid tagasi välja piirkonnad, kus käib just eriti suvehooajal palju turiste ja toimub suurüritusi, kuhu tullakse kokku üle kogu Eesti, kuid omavalitsused sellest otsest kasu ei saa. Kui maks seadustatakse, võib omavalitsus valida, kas kehtestada seda või mitte.

Aasa sõnul on omavalitsuste maksubaasi suurendamiseks pakutud seni kaht varianti, ummikumaksu ja turismimaksu, ning esimene puudutaks tõenäoliselt ainult Tallinna.

«Ma arvan, et ettevõtjad ei oleks ka väga kurjad, kui neil oleks kindlustunne, et omavalitsused ei kasuta seda võimalust kurjasti ja on mõistlikud ning see raha tuleb sektorisse tagasi. Kui see raha aitab linnas vaatamisväärsusi korda teha ja üldilmet parandada, et turiste ligi meelitada, siis läheks see ju õigesse kohta,» rääkis Aas.

Loe pikemalt Lääne Elust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles