Deutsche Bank siseneb Snorase pankrotivara kaudu Balti turule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deutsche Banki peakorter, kaksiktornid Frankfurdis.
Deutsche Banki peakorter, kaksiktornid Frankfurdis. Foto: Michael Probst / AP

20 aastat tagasi Balti riikide finantsturgu seiranud kuid turuletulekust lõpuks loobunud Saksa suurpank Deutsche Bank saabub nüüd Leetu, osaledes pankrotti läinud Snorase laenuportfelli ostus.

Eile teatas pankrotis Snorase panga pankrotihaldur Gintaras Adomonis, et panga laenuportfell müüakse ettevõttele Baltijos Kredito Sprendimaile (BKS). Ostu aitab finantseerida rahvusvaheliste investorite konsortsium Deutsche Banki juhtimisel.

Laenuportfelli müügileping allkirjastati Adomonise sõnul 31. juulil ja tehing loodetakse lõpule viia 31. jaanuariks.

Tehingu summat Adomonis ei nimetanud, kuid see ei saa jääda alla 169,68 miljoni euro, mille on kehtestanud minimaalnõudena Snorase kreeditoride komitee.

Läti registrikeskuse andmeil kuulub BKS märtsis Hollandis asutatud firmale Stichting Limestone Finance.

Snorase panga laenuportfelli koguväärtus oli eelmise aasta lõpus 285,3 miljonit eurot.

Leedu pangaliit tervitab Saksa Deutsche Banki otsust osta pankrotis Snorase panga laenuportfell ja leiab, et iga uue finantsinstitutsiooni tulek Leetu suurendab tervet konkurentsi pangaturul, kirjutab Leedu ärileht Verslo Žinios.

Kuid liidu president Stasys Kropas ei usu, et Deutsche Bank võiks Leedus hakata tegelema jaepangandusega, sest pank üldiselt vähendab oma tegevust jaepanganduses.

Deutsche Bank tundis Balti riikide vastu huvi 1990. aastate alguses, aga huvist kaugemale asi ei läinud.

Seni on Deutsche Bank keeldunud oma ostutehingut kommenteerimast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles