Vee-ettevõtted ostavad kolme miljoni eest veearvesteid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veearvestid.
Veearvestid. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Eesti vee-ettevõtete liitu (EVEL) kuuluvad 21 veefirmat ostavad raamlepingu korras ühiselt nutikaid veearvesteid, kokku läheb projekt maksma vähemalt kolm miljonit eurot.

«Täpset maksumust on raske öelda, kuna sõlmitakse raamleping ja reaalselt tarnitavate veearvestite hulk oleneb tarbijate vajadusest. Siiski peaks maksumus olema ligikaudu vahemikus 3–5 miljonit eurot,» ütles EVELi tegevdirektor Vahur Tarkmees BNSile.

Riigihanke eesmärk on osta nutikad veearvestid, mis võimaldavad joogivee infrastruktuuri paremini jälgida ning parendada ka süsteemi hooldamist, töökindlust ja ressursikasutust, teatas liit. Arvestite oodatav eluiga on vähemalt 12 aastat.

Eeldatavasti septembris lõppeva riigihanke tulemusel sõlmib iga vee-ettevõte eduka pakkujaga hankelepingu kindlaksmääratud arvu arvestite ostmiseks pakkumuses toodud hinnaga.

Riigihankega ostetavaid seadmeid finantseeritakse Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondist 85 protsendi ulatuses.

Teiste seas osalevad hankes Tartu Veevärk, Viimsi Vesi, Paide Vesi ja Võru Vesi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles