Türgi ettevõtja jagas töötajate vahel 27 miljonit dollarit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi liirid.
Türgi liirid. Foto: Reuters/ScanPix

Türgi esimese ja suurima toidukullerteenuse Yemeksepeti kaasasutaja ja tegevjuht Nevzat Aydin jagas peale ettevõtte müüki selle töötajate vahel 27 miljonit dollarit, kirjutab Entrepreneur.com.

15 aastat tagasi asutatud Yemeksepeti müüdi samas sektoris tegutsevale Saksamaa ettevõttele Delivery Hero 589 miljoni dollari eest selle aasta mais. Seejärel otsustas tegevjuhina jätkav Aydin osa saadud rikkusest oma alluvate vahel ära jagada – 114 töötajat said kõik 237 000 dollari suuruse boonuse.

Võrdluseks: Yemeksepeti keskmine kuupalk jääb 1000–2000 dollari vahele.

Suure boonuse osaliseks said need töötajad, kes olid olnud ettevõttes vähemalt kaks aastat ning näidanud suurepäraseid tulemusi. Kokku on Türgi ettevõttel 370 töötajat.

Aydini sõnul soovis ta raha jagamise abil tunnustada ning tänada alluvaid ränga töö eest.

«Yemeksepeti edulugu ei tekkinud üleöö ning paljud inimesed panustasid sellesse rännakusse talendi ja kõva tööga,» rääkis ta CNNile. «Ma usun meeskonnatöösse ja sellesse, et edu on palju nauditavam, kui seda jagada kogu oma tiimiga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles