Murdoch läks miljonitega valitsust muutma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rupert Murdoch 27. aprillil Beverly Hillsis.
Rupert Murdoch 27. aprillil Beverly Hillsis. Foto: Reuters / Scanpix

Meediamagnaat Rupert Murdoch on väga rahulolematu Barack Obama ja demokraatidega ning selgitab, et News Corporationi poolt annetatud 2 miljonit dollarit on mõeldud julgustamaks muutusi Washingtonis.

Murdoch, kellelt advokaadist aktsionär nõudis aru Vabariiklastest Kuberneride Assotsiatsioonile (RGA) ja USA kaubanduskojale tehtud annetuste kohta, ütles News Corpi aastakoosolekul New Yorgis, et seda sai tehtud «kogu riigi ja kõikide aktsionäride huvisid silmas pidades ning lootuses, et Washingtonis tuleb piisavalt muutusi».

Ta lisas, et novembrikuiste valimiste künnisel tehtud annetustel «ei ole midagi pistmist News Corpi meediaväljaannete toimetuspoliitikaga». News Corpile kuuluvad muuhulgas Fox News ja Wall Street Journal.

Auditeerimiskomitee esimees söör Rod Eddington ütles, et News Corp kaalub võimalust hakata annetusi tulevikus rohkem avalikustama.

Murdoch ütles, et tema möödunud nädalane kommentaar, et RGA annetus tulenes sõprusest endise Fox Newsi uudisankru ja Ohio kuberneriks pürgiva John Kasishiga, oli möödaminnes  tehtud märkus.

Koosolekul kostis Fox Newsi ja selle laineid löönud uudisankru Glenn Becki aadressil nii kiitust kui kriitikat. Murdoch ütles, et ei ole «praktiliselt pidurdamatu» kanali puhul ilmtingimata nõus iga sõnaga, mis sealt välja öeldakse.

Samas kaitses ta jõuliselt nii kanalit kui ka selle presidenti Roger Ailes’i. Murdoch ütles, et tema väimees Matthew Freud eksis rängalt, kui väitis, et Ailes eirab räigelt ja järjepidevalt ajakirjandusstandardeid.

Küsimuse peale, kas ta märtsis 80-aastaseks saades ka pensionile minna mõtleb, ütles Murdoch: «Kui tervis üles ütleb, siis astun ma kõrvale, aga mitte varem – kui just nõukogu mind eemaldada ei ostusta.»

Ta lisas, et errumineku plaane tal pole, kuid kinnitas, et «selleks puhuks, kui minuga midagi juhtuma peaks, on kõik hoolikalt valmis pandud».

News Corpi troonipärimist, kus nõukogus istuvad Murdochi pojad, jälgitakse sama tähelepanelikult kui Warren Buffetti Berkshire Hathaway saatust.

Kui üks aktsionär küsis, milleks talle 8,1 miljoni dollari suurune palk, kui Warren Buffett saab vaid 100 000 dollarit, vastas Murdoch: «Minu varandus moodustab Buffetti omast vaid murdosa.»

Copyright The Financial Times Limited 2010.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles