Biotehnoloogia mullitab börsil

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Belgia biotehnoloogiafirma Galapagos NV labor Inglismaal. Galapagose aktsiad on noteeritud lisaks Euronexti börsile ka USAs.
Belgia biotehnoloogiafirma Galapagos NV labor Inglismaal. Galapagose aktsiad on noteeritud lisaks Euronexti börsile ka USAs. Foto: Jock Fistick / Reporters

Analüütikute reitingud sööstavad taevasse, aktsiagraafikud neile järele, ükski hinnatase pole liiga kõrge – biotehnoloogia sektoris on silmanähtavalt küpsemas uus börsimull.

Viimase viie aastaga on USA Nasdaqi börsi liitindeks tõusnud 120 protsenti. Sama ajaga on Nasdaqil noteeritud biotehnoloogia- ja farmaatsiafirmade aktsiast koosnev indeks IBB aga kasvanud 380 protsenti, kusjuures kolmveerand sellest tõusust on tulnud kahe viimase aastaga.

Selline sööst taevasse paneb tahes-tahtmata võrdlema dotcomi buumiga. Aastal 1998 alanud IT aktsiate äkktõus päädis suure pauguga, mis läks investoreile maksma viis triljonit dollarit ja halvas maailma majanduse õige mitmeks aastaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles