«Farmi piimatööstuse täispiima pakil on märgitud kõikuv rasvaprotsendi vahemik 3,8 - 4,2 protsenti. Millest selline varieerumine sõltub?» päris tarbijaportaali lugeja.
Lugeja küsib: miks ei ole Farmi täispiimal kindlaksmääratud rasvaprotsenti?
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastab Farmi piimatööstuse kvaliteedijuht Marina Fjodorova.
Farmi täispiima rasvasisaldus on just selline, nagu piimal talust või farmist tulles – mõnikord rohkem, teinekord pisut vähem, jäädes vahemikku 3,8 – 4,2 protsenti. Piimarasv on piima kõige kõikuvam koostisosa ning keskmiselt sisaldab lehmapiim 4 protsenti rasva. Rasvasisaldus sõltub söödaratsioonist, laktatsioonijärgust, aastaajast, loomatõust jm. Täispiim on läbi teinud vaid pastöriseerimise protsessi, mille eesmärk on hävitada haigusttekitavad mikroobid ning tagada piima ohutus ja kõrge kvaliteet, mis on meie jaoks väga oluline.