Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Vaata, kuidas valmib üks eestlase lemmikmaiustest

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Maiken Mägi
Copy
Saaremaa DeliFood kohuke.
Saaremaa DeliFood kohuke. Foto: Tairo Lutter

Saaremaa DeliFood piimatööstuses alustatakse tööd juba kell kaheksa hommikul, et valmistada kõigile maitsvaid kohukesi.

«Kõige esimese protsessina valmistame kohukesemassi, millest hakkame kohukesi valmistama. Selle massi valmimine on kõige pikem protsess, mis võtab minimaalselt kolm päeva,» rääkis Saaremaa DeliFood piimatööstuse tootmisjuht Marko Mägi.

Kohukesemass pannakse spetsiaalsesse vormijasse, kus see saab oma õige kuju ja vajadusel ka täidise. Väiksed, esialgu ilma glasuurita valged kohukesed liiguvad mööda liini edasi üle peenikeste varbadega võre, mille alt saavad nad šokolaadiglasuurist põhjakihi.

Edasi liiguvad kohukesed -15⁰C kraadisesse külmatunnelisse, kus mass jahtub ja glasuur taheneb.

Loe edasi Saarte Häälest.

Tagasi üles