Moody's kinnitas Eesti riigireitingu senisel tasemel A1

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moody's
Moody's Foto: SCANPIX

Reitinguagentuur Moody’s kinnitas Eesti pikaajalise riigireitingu senisel tasemel A1 stabiilse väljavaatega. Agentuuri hinnangul toetab Eesti tulemust riigi hea rahanduslik olukord, paindlik majandus ja tugev riigivalitsemine.

Stabiilse väljavaate aluseks peab Moody’s tugevat eelarvepositsiooni ja paindlikku majandust toetavate poliitikate jätkumist, aga ka Eesti võimet negatiivsete välismõjudega kohaneda, teatas rahandusministeerium.

Moody’s tõstab esile valitsussektori konservatiivset eelarvepositsiooni, madalat võlakoormust ning märkimisväärset finantspuhvrit reservide näol. Samuti märgitakse ära Eesti järjekindlalt häid tulemusi rahvusvahelistes halduspraktikaid kõrvutavates uuringutes, näiteks Maailmapangas valminutes. Moody’se hinnangul on Eesti institutsioonid ja majandus tervikuna näidanud üles erandlikku paindlikkust ja poliitikate järjepidevust viimase viie aasta jooksul.

Riigireitingu tõstmiseks peaks Eesti tugevdama enda majanduspotentsiaali, sh eksporti ja investeeringud, et saavutada püsivalt tugev majanduskasv. See aitaks maandada ka väikesele avatud majandusele iseloomulike välisriskide mõju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles