Pandora tegevjuht: Apple Music meid ei ohusta

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple'i logo.
Apple'i logo. Foto: YUYA SHINO/REUTERS

Populaarse muusikateenuse Pandora tegevjuht Brian McAndrews teatas ettevõtte kvartalitulemuste avalikustamisel, et Apple´i juunis turule tulnud konkureeriv teenus Apple Music ei kujuta Pandorale pikemas perspektiivist erilist ohtu, kirjutab Business Insider.

McAndrewsi sõnul ei ole ettevõte seni näinud olulist mõju oma tulemustele, ega usu, et selline oht tekiks ka pikemas perspektiivis.

«Apple Music tuli turule juuni lõpus, seega pole see meie tulemustele veel mõju avaldanud,» ütles ta. «Vaadates edasi - me oleme oma teekonna ja positsiooniga väga rahul. Iga sellise teenuse lansseerimisega on turul veidi kära, mõned kasutajad võivad sellega eksperimenteerida ning see võib omada mõningast lühiajalist mõju. Kuid me ei usu, et see mõjutaks meie tulemusi pikemas perspektiivis.»

Pandora teise kvartali tulemused ületasid turu ootuseid. Käibeks oli korraliku reklaamimüügi najal 285,6 miljonit dollarit ehk üle kahe miljoni dollari analüütikute pakutud keskmisest prognoosist rohkem. Samas oli ettevõte 16,1 miljoni dollariga kahjumis.

Pandora aktsia tegi järelkauplemisel läbi 10 protsendi suuruse tõusu, seda suuresti tänu soliidsele käibekasvule.

Reklaamimüük kasvas aasta-aastalt 30 protsenti, kohalike äride ostetav reklaamikäive seejuures 67 protsenti.

Teises kvartalis oli Pandoral 79,4 miljonit aktiivset kuulajat, kes veetsid muusikakeskkonnas kokku 5,3 miljardit tundi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles