Amazonist sai maailma väärtuslikem jaemüüja

Anette Parksepp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amazoni tegevjuht Jeff Bezos.
Amazoni tegevjuht Jeff Bezos. Foto: EMMANUEL DUNAND / AFP

Online-müügiga tegelev ettevõte Amazon tormas peale ootamatult kasumlikku kvartalit ette kaubandusketist Walmart ning tõusis kõige väärtuslikumaks jaekaubandusettevõtteks maailmas.

Amazoni käive teises kvartalis oli 23,18 miljardit dollarit, mis on mullusega võrreldes 20 protsenti rohkem, samas kui analüütikud ootas 22,39 miljardi dollari suurust käivet. Firma puhaskasum oli 92 miljonit dollarit, võrreldes 126 miljoni dollariga eelmisel aastal. 

New York Post kirjutab, et USA-s Seattle’is asuva veebiettevõtte tugevad kvartalitulemused tõstsid aktsia hinda pea 20 protsenti 571,26 dollarini.

Amazoni aktsiate turuväärtus hüppas 40 miljardi dollari võrra 265 miljardi dollarini, samas kui Walmartil on sama näitaja 234 miljardit. Suur edu hämmastas analüütikuid, kes ennustasid ettevõttele järjekordset kahjumlikku kvartalit.

Wall Street hindab Amazoni aktsiate väärtust aina kõrgemaks arvestusega, et inimesed hakkavad üha mugavamalt internetis ostlema, mistõttu seljatab ettevõtte konkurente.

Online-ettevõtte asutaja ja tegevjuhi Jeff Bezosi varandus kasvas eile enam kui seitse miljardit USA dollarit 50 miljardi dollarini. See on märkimisväärselt rohkem Walmarti rikkaima pärija Christy Waltoni 36,7 miljardi dollari suurusest varast.

Kuigi Amazon seljatas Walmarti tugeva kvartalikasumiga, oli Walmarti aastane kogutulu 485 miljardit dollarit, viis korda enam kui Amazonil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles