Financial Timesi ostab Jaapani meediakontsern Nikkei

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka 2011. aastal spekuleeriti Financial Timesi peatse müügi üle, toona lükkas omanik Pearson kuuldused kindlalt ümber.
Ka 2011. aastal spekuleeriti Financial Timesi peatse müügi üle, toona lükkas omanik Pearson kuuldused kindlalt ümber. Foto: Leon Neal / AFP

Financial Timesi ostab Pearsonilt 160 miljardi jeeniga (1,17 miljardit eurot) Jaapani meediakontsern Nikkei, vahendas portaal Marketwatch.

Nikkei kontserni kuuluvad teiste seas veel ka ingliskeelne Nikkei Asian Review ja nädalaleht Nikkei Veritas.

Financial Timesi ostmine võimaldab Nikkeil viia ellu enda kasvustrateegiat, mis näeb ette kogu maailma majanduse katmist, sealhulgas läbi võrguväljaande, kirjutab Nihon Keizai Shinbun.

Tehingu maksumus on veidi üle 800 miljoni naela ehk ligikaudu 160 miljardit jeeni ning selle tulemusena omandatakse ärilehes täisosalus, kirjutab väljaanne.

Briti kirjastusgrupp Pearson kinnitas neljapäeva hommikul, et peab kaugelejõudnud kõnelusi maineka ärilehe Financial Times müümise üle.

Pearson tahab edaspidi meediategevusest loobuda ja keskendada tegevuse haridus- ja teaduskirjandusele, teatas Pearson. Tehing ei hõlma FT Groupile kuuluvat 50-protsendilist osalust ärikirjas The Economist. Ostu peavad kinnitama erinevate riikide konkurentsiametid ning tehing loodetakse lõpule viia 2015. aasta neljandaks kvartaliks.

Financial Timesil on 737 000 tellijat, sellest 70 protsenti digitaalselt. Möödunud aastal sai FT Group 334 miljoni naela suuruse käibe juures 24 miljonit naela kasumit. Juuni lõpu seisuga oli kontsernil 250 miljoni naela väärtuses varasid.

Financial Times on olnud Pearsoni valduses ligi 60 aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles