Segadus: kui palju nutikellasid müüs Apple eelmises kvartalis?

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimese generatsiooni Apple Watch
Esimese generatsiooni Apple Watch Foto: Eric Risberg/AP

Kuigi tehnoloogiafirma Apple avalikustas äsja oma kvartalitulemused, siis nutikella Apple Watch müügitulemuste suhtes jäi ettevõte napisõnaliseks, kirjutab Bloomberg.

Apple ei avalikustanud, kui palju nutikellasid ta möödunud kvartalis müüs. Küll aga on teada, et tootekategooria «Other» käive, mille alla Apple Watch liigitub, kasvas aasta-aastalt 952 miljonit dollarit 2,64 miljardi dollarini ning ettevõtte finantsjuhi Luca Maestri sõnul moodustas Apple Watch üle 100 protsendi selle kategooria kasvust.

Bloombergi hinnangul tähendab see seda, et keskmise hinnaga 499 dollarit müüs ettevõte vähemalt 1,9 miljonit nutikella. Samas ei ole selline arvutus päris täpne, kuna see ei arvesta «Other» kategoorias olevate iPod muusikamängijate müügi langust ning kliente, kes ostsid ühe Apple Watchiga mitu käerihma.

Apple´i tegevjuht Tim Cook ei ole nõustunud nutikellade müüginumbreid avalikustama, vihjates ainult, et nende müük eelmises kvartalis ületas iPhone´i ja iPadi tulemusi nende müügiletuleku esimeses kvartalis. See tähendab, et Apple peaks olema müünud rohkem kui 3,27 miljonit Apple Watchi, kuna just nii palju tahvelarvuteid iPad müüs ettevõte seadme müügile tuleku kvartalis 2010. aastal. iPhone´i puhul oli see näitaja 2007. aastal 1,39 miljonit.

Samas, uuringufirma Piper Jaffray andmetel ei tohiks Apple´i tarnitud nutikellade arv esimeses kvartalis aga ületada 1,2 miljoni piiri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles