Maksuamet ei hakka kodudesse tungima, kuid saab kontrollida firma telefoni- ja netilepinguid

Anette Parksepp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksuametnik kontrollreidil Pärnu ehitusobjektil.
Maksuametnik kontrollreidil Pärnu ehitusobjektil. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Hoolimata sellest, et rahandusministeeriumis eile kooskõlastusele saadetud maksuseaduse eelnõu laiendab veidi maksu- ja tolliameti (MTA) õigusi ning tekitab seetõttu pahameelt erialaliitudes ja poliitikutes, pole ministeeriumi hinnangul paanikaks siiski põhjust.

Ministeeriumi maksu- ja tollipoliitika asekantsler Dmitri Jegorov tõdes, et peamiselt lapib eelnõu praeguse seaduse auke, mis tulid ilmsiks eelkõige siis, kui MTA hakkas kontrollima ametiautode kasutust. Samas rõhutas ta, et ametiautode teema on iseseisev ning praegune eelnõu nende kontrollimisega otseselt ei tegele.

«Kui me praeguses seaduses näpuga järge ajame, siis sealt võib välja lugeda väga huvitavat lähenemist,» märkis Jegorov. Nii näiteks võib maksuhaldur siseneda kinnistule ja uurida, kuidas vallasvara kasutatakse, kuid kui maksumaksja on oma vara viinud tegutsemiskohast eemale, kaob maksuhalduril ka õigus seda kontrollida. «See on täiesti ebaloogiline,» avaldas Jegorov arvamust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles