Arvutimängu eest nõutakse raha tagasi

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvutimängud. Foto on illustratiivne.
Arvutimängud. Foto on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Kauplejalt Digi AT digitaalse arvutimängu soetanud inimene pole rahul, sest pole enda sõnul mängu kasutada saanud. 

Tarbijakaebuste komisjoni otsuses on kirjas, et menetluse osapooled sõlmisid müügilepingu: kaupleja pidi andma tarbijale digitaalselt üle mängu Grand Theft Auto 5 – PC –GLOBAL ning ostja pidi tasuma selle eest 56,05 eurot.

Ostja tasus summa ettemaksuna ning kaupleja saatis talle mängu avamiseks Steam'i gifti lingi, mille kaudu sai kaupleja sõnul mängu avada alates 24. märtsist. Ostja väitel ei saanud ta aga mängu kasutada. Kaupleja soovitas ostjal pöörduda probleemide korral tootja poole, kasutades selleks Steam Support linki.

Tarbijakaitseameti menetluses pooled kokkuleppele ei jõudnud ning tarbija kaebus suunati lahendamiseks tarbijakaebuste komisjonile.

Komisjoni hinnangul vaidlevad osapooled ostjale kauba üleandmise üle. Võlaõigusseaduse järgi on müüja põhikohustuseks anda ostjale üle lepingu tingimustele vastav asi. Arvestades müügieseme omadusi tuleb komisjoni hinnangul lugeda kaup üleantuks alates ostjale mängu sihtotstarbelise kasutamise võimaluse loomisest.

Kaupleja pole komisjoni sõnul esitanud ühtegi tõendit, mille põhjal saaks tuvastada, et tarbijal oleks tekkinud võimalus kauplejalt ostetud mängu kasutada. Peale selle lisas komisjon, et kauba üleandmise kohustuse täitmise kokkulepitud ajal peab tõendama müüja.

Tuginedes võlaõigusseadusele leidis komisjon, et müüja on lepingut oluliselt rikkunud ning tarbijal on õigus lepingust taganeda ja nõuda raha tagastamist. Komisjoni otsusega mittenõustumise korral on vaidlevatel pooltel õigus pöörduda sama vaidluse läbivaatamiseks maakohtusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles