Euroliit kavandab ohutuseeskirju merealuseks naftapuurimiseks

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naftaplatvorm Põhjameres.
Naftaplatvorm Põhjameres. Foto: SCANPIX.

Euroopa Komisjon kavandab esmakordselt naftaplatvorme käsitlevaid laiaulatuslikke Euroopa Liidu (EL) õigusakte, et kehtestada maailma rangeimad ohutusstandardid.

Nafta ja gaasi tootmise ohutust käsitlevas teatises kaalub komisjon ELi uusi standardeid, mis hõlmavad puurimislubade andmise kriteeriume, puurimisplatvormide kontrollimist ning ohutuse kontrollimise mehhanisme, vahendas ELi Eesti esinduse pressiesindaja.

«Ohutuse osas ei saa järeleandmisi teha. Peame olema kindlad, et Euroopa vetes ei juhtuks kunagi sellist õnnetust nagu Mehhiko lahes. Seepärast teeme ettepaneku, et Euroopa praegused parimad tavad peaksid saama kogu Euroopa Liidus standardiks,» ütles energiavolinik Günther Oettinger.

Komisjoni teatis sisaldab soovitusi naftaplatvorme käsitlevate konkreetsete õigusaktide ettepanekute kohta, mis tähendab, et ametlikud ettepanekud võidakse teha järgmise aasta alguses.

Selline kogu ELi hõlmav laiaulatuslik lähenemisviis on vajalik, kuna avamerel toimuvate võimalike õnnetuste mõju keskkonnale, majandusele ja ühiskonnale ületab riigipiire.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles