Mida teha, kui peale tööintervjuud jääb oodatud telefonikõne tulemata?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööintervjuu.
Tööintervjuu. Foto: SCANPIX

Karjääriekspert Barbara Poole kirjutab portaalis LinkedIn Pulse kolmest sammust, mis tasub ette võtta, kui hoolimata esmapilgul positiivselt kulgenud tööintervjuust ei võta tööandja sinuga kontakti.

Kõige tähtsam on jääda objektiivseks ning mitte musta masendusse langeda - vastuse puudumine ei ole sama, mis negatiivne vastus. Vahel võtab kandidaatide intervjueerimise protsess kauem aega ning kiire vastuse puudumine ei tähenda, et sind on juba välja praagitud.

Samas, kui sulle on lubatud vastust nädala jooksul, kuid möödunud on juba kaks nädalat, tuleks ohjad siiski enda kätte võtta, olles ennast varem vaimselt ette valmistanud ka negatiivse vastuse jaoks.

Tee personalitöötajale taktitundeline kõne

Ürita kätte saada sama inimene, kes sind intervjueeris. Ürita olla professionaalne, sõbralik ja lakooniline. Tutvusta end uuesti, tuleta teisele osapoolele meelde oma intervjueerimise aeg ning uuri, kas ettevõte on juba otsuse langetanud. Ära näita välja liigseid emotsioone - ära räägi survest, mida teadmatuse tõttu tunned või kõikidest teistest tööpakkumistest, mis on sulle vahepeal esitatud. Tee lihtsalt teisele osapoolele selgeks, et sind huvitab eelkõige see, kas see ametikoht on juba täidetud või sinu kandidatuuri veel kaalutakse. Oluline on edasi anda sõnum, et sa oled sellest töökohast jätkuvalt huvitatud ning oled kindel, et suudaksid seda ka suurepäraste tulemustega teha.

Analüüsi intervjuud

Kui sa avastad, et sa ei osutunud valituks või ei pääsenud isegi järgmisesse intervjuuvooru, tuleks analüüsida intervjuuprotsessi ja oma osa sellest järgnevate küsimuste abil:

Kas ma tundusin professionaalne ning olin parimas vormis?

Kas ma valmistasin end intervjuu jaoks adekvaatselt ette, uurides välja võimalikult palju infot selle ametikoha, ettevõtte ja kõige muu selle tööga seonduva kohta?

Kas ma olin intervjuule tulles rahulik ja keskendunud?

Kas ma järgisin intervjuu- ja ärietiketti uksest sisse astumise hetkest peale?

Kas ma esitlesin ennast enesekindlalt uksest sisse astumise hetkest peale?

Kas ma olin intervjuu käigus aktiivne kuulaja?

Kas ma andsin endast positiivse ja täieliku ülevaate?

Kas ma näitasin töö vastu üles piisavalt huvi ja entusiasmi?

Kas ma sidusin oma varasemad edulood ja oskused ettevõtte ja töökoha nõudmiste ja vajadustega?

Kas ma suutsin kergel ja meeldival viisil hakkama saada vahelesegamiste ja tähelepanu hajutavate sündmustega?

Kas ma lõpetasin intervjuu enesekindlal ja positiivsel noodil?

Kas ma saatsin intervjueerijale peale töövestlust tänukirja, kinnitades oma huvi töökoha vastu?

Nendele küsimustele vastates võid avastada mõned puudused, mida järgmine kord on võimalik vältida.

Ole visa

Mõned ettevõtted ei helista koheselt väljapraagitud kandidaatidele. Mõned ei helista üldse. Samas, ära eelda kohe kõige halvemat. Võib-olla oled sa paremuselt teine valik ning nad teevad parimale kandidaadile taustauuringut või läbirääkimised selle kandidaadiga on alles käimas. Võib-olla on see ametikoht mingite muudatuste tõttu üldse kaotatud. Igal juhul ei ole mõistlik liiga palju energiat ja aega ettevõtte vaikimise analüüsimise alla panustada. Pigem on kasulik edasi liikuda, edasi kandideerida ja uusi võimalusi otsida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles