Võlausaldajad ei pidanud Glaskeki päästmist mõttekaks

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Glaskeki tootmishoone Tartus.
Glaskeki tootmishoone Tartus. Foto: Margus Ansu.

Pankrotistunud aknatootja AS Glaskek tänane võlausaldajate üldkoosolek leidis, et ettevõtet pole võimalik tervendada ning tema tegevus lõpetatakse.


Ettevõtte pankrotihaldur Andres Hermet selgitas, et aknatootjat pole otstarbekas praeguse võlgade hulga ning ettevõtte seniste tegevuste baasil üles upitada. Tema kinnitusel oli see võlausaldajate üksmeelne otsus.

Samas on pankrotihalduri sõnul kavas säilitada tervikuna Glaskeki Tartus asuv tootmisüksus ning seal asuvaid seadmeid pole kavas ükshaaval võlgade katteks müüma hakata.

Eesmärgiks on säilitada nimetatud objektil valmisolek, et sobivate huviliste või investorite tekkimisel võiks seal tootmine jätkuda.

«Tehas võiks olla kinnisvaraobjekt, kus siis mõni ettevõte rentnikuna akende tootmisega jätkab,» pakkus Hermet võimaliku lahenduse välja.

Pankrotihalduri sõnul on ASil Glaskek kokku koos töötajatega ligi 550 võlausaldajat. Suurim võlausaldaja on Swedbank, kelle nõue on ca 310 miljonit krooni. Nõuete koguhulk on ca 390 miljonit krooni.

Glaskeki võlausaldajail oli võimalik oma nõudeid ettevõtte vastu esitada 11. oktoobrini. Nüüd seisab ees nõuete kontrollimine ning seejärel nõuete kaitsmine.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles