BLRT omanikud pole kasumiga rahul

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BLRT grupp.
BLRT grupp. Foto: Toomas Huik

Kaks aastat kahjumis olnud tööstuskontsern BLRT Grupp jõudis uuesti kasumisse. Vähemusaktsionäri Brave Capital juht Veljo Kuusk nimetab BLRT tulemust kesiseks ja ei ole rahul juhtkonnaga.

«Omanikena me õnnelikud ei ole,» kommenteeris Kuusk BLRT mulluseid majandustulemusi, tuues välja, et firma varade maht on umbes 350 miljonit ja omakapital 265 miljonit eurot, andes tootluseks vastavalt vaid 3 protsenti ja 3,8 protsenti, vahendab Äripäev.

Kui 2012. aastal oli BLRT kahjum 17 miljonit ja aasta hiljem 14,7 miljonit eurot, siis läinud aasta lõpuks saavutas firma 10,3 miljoni eurose puhaskasumi.

BLRT pressiesindaja Katerina Danilova ütles, et kasumi saavutas ettevõte näiteks tänu sellele, et laevaremonditööde maht kasvas ja laevaehituse kahjum vähenes, samuti paranes vanametalli töötlemise ja müügi olukord.

BLRT Gruppi nimetab Kuusk kinniseks firmaks, kus valitseb äärmuslik salatsemine, näiteks hoiti koosolekutest eemal perekonnavälist nõukogu liiget.

Loe pikemalt Äripäevast

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles