Töötukassa ja Nitrofert leppisid kokku tegevused koondatavate abistamiseks

Crisely Apri
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötukassa
Töötukassa Foto: Toomas Huik (Postimees)

Täna toimus töötukassa ja Nitroferdi esindajate esimene kohtumine, eesmärgiga saada koondatavatest töötajatest esmane ülevaade ning arutada läbi edasised tegevused.

Töötukassa Ida-Virumaa osakonna juhataja Anneki Teelahki sõnul vältas tänane kohtumine üle kahe tunni ning esmased lahendused said pakutud. 

AS Nitroferdi poolt osales kohtumisel paarkümmend inimest, sealhulgas juhtkond, tsehhijuhatajad ja ametiühingu usaldusisik. Töötukassast võtsid osa Ida-Virumaa osakonna ja Jõhvi büroo juhatajad, koondamistele reageerimise peaspetsialist ning Jõhvi büroo juhtivkonsultant ja tööandjate konsultant.

Lepiti kokku, et augustist alates korraldab töötukassa koondatavatele infotunde ja tööotsingu töötube ettevõttes kohapeal nii palju, kui nendeks vajadust on.

„Augusti lõpus teeme Nitroferdis mini-töömessi, kuhu kutsume tööandjad, kellel on pakkuda koondatavatele sobivaid töökohti. Juba praegu on meiega ise ühendust võtnud mitmed ettevõtted, kes otsivad töötajaid ja soovivad koondatavatele tööd pakkuda, nendeks on näiteks VKG, Japs M.V.M, Horizon Tselluloosi ja Paberi AS. Usun, et  mini-töömessile tuleb kokku vähemalt kümmekond tööandjat oma tööpakkumistega,“ kõneles Teelahk.  

Töötukassa juhatuse esimehe Meelis Paaveli sõnul arvestab töötukassa oma tegevuste ja eelarve planeerimisel võimalike suuremate koondamiste või muude ootamatute tööturu arengutega.

„Töötukassa on valmis koondatavatele töötajatele pakkuma igakülgset abi vastavalt igaühe individuaalsetele vajadustele. Meil on olemas inimesed, oskused ja rahalised võimalused vajaliku abi osutamiseks,“ sõnas Paavel.

8. juulil  teatas AS Nitrofert  töötukassale kõigi 426 töötaja koondamisest. Koondatavate töölepingud lõpevad septembri ja oktoobri jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles