Itaaliast pärit kohvimaitselist tiramisut on võimalik teha ka eestipäraselt, lisades sellele näiteks traditsioonilist kama maitset.
Retsept: eestimeelne kama-tiramisu
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valmistusaeg: 30 minutit + 6 tundi kuni üleöö külmas
Vaja läheb:
400 g kohupiimapasta
1 dl tuhksuhkur
1 tl vanillsuhkur
3 spl kamajahu
4 dl rõõsk koor (35-protsendine)
1 tk biskviitpõhi (ümmargune)
Immutamiseks:
3 spl Vana Tallinna liköör
Astelpajumarjad soovi korral (vahele)
1.5 dl kange must kohv
Peale:
Mõru kakaopulber
Astelpajumarjad soovi korral
Valmistamine:
- Vahusta koor. Sega hulka kohupiimapasta, suhkrud ja kama.
- Sega külm kohv ja liköör.
- Lõika biskviit pooleks ja tõsta alumine pool alusele. Immuta kohvi-likööriseguga ja määri peale pool kohupiimavahust.
- Tõsta peale teine biskviidipool, immuta taas ja kata ülejäänud kohupiimavahuga. Soovi korral pane kihtide vahele ka marju.
- Hoia torti 6 tundi kuni üle öö külmas.
- Serveerides sõelu peale ohtralt kakaopulbrit ja kaunista soovi korral marjadega.
Retsept on pärit Lia Virkuse ja Pille Endeni raamatust Kama. Eesti rahvustoit.