Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Retsept: eestimeelne kama-tiramisu

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Maiken Mägi
Copy
Eestimeelne kama-tiramisu.
Eestimeelne kama-tiramisu. Foto: Jaan Heinmaa

Itaaliast pärit kohvimaitselist tiramisut on võimalik teha ka eestipäraselt, lisades sellele näiteks traditsioonilist kama maitset.

Valmistusaeg: 30 minutit + 6 tundi kuni üleöö külmas

Vaja läheb:

400 g kohupiimapasta        

1 dl tuhksuhkur    

1 tl vanillsuhkur  

3 spl kamajahu      

4 dl rõõsk koor (35-protsendine)       

1 tk biskviitpõhi (ümmargune)    

Immutamiseks:

3 spl Vana Tallinna liköör  

Astelpajumarjad soovi korral (vahele)    

1.5 dl kange must kohv      

Peale:

Mõru kakaopulber     

Astelpajumarjad soovi korral

Valmistamine:

  1. Vahusta koor. Sega hulka kohupiimapasta, suhkrud ja kama.
  2. Sega külm kohv ja liköör.
  3. Lõika biskviit pooleks ja tõsta alumine pool alusele. Immuta kohvi-likööriseguga ja määri peale pool kohupiimavahust.
  4. Tõsta peale teine biskviidipool, immuta taas ja kata ülejäänud kohupiimavahuga. Soovi korral pane kihtide vahele ka marju.
  5. Hoia torti 6 tundi kuni üle öö külmas.
  6. Serveerides sõelu peale ohtralt kakaopulbrit ja kaunista soovi korral marjadega.

Retsept on pärit Lia Virkuse ja Pille Endeni raamatust Kama. Eesti rahvustoit.

Tagasi üles