Saksamaal toimusid protestid Kreeka toetuseks

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Protestija Saksamaal. Taamal kõneleb Angela Merkel.
Protestija Saksamaal. Taamal kõneleb Angela Merkel. Foto: AFP/SCANPIX

Eile õhtul toimusid lisaks Ateenale ka 14 Saksamaa riigis protestid karmi kokkuleppe pärast, mille Kreeka abiraha saamiseks allkirjastas.

«See on protest Euroopa ebademokraatliku valitsuse vastu. Saksamaa ei ole üksinda vastutav, ent selle erakordne ajalugu on pannud riigile vastutuse, mida valitsus ei täida,» ütles 25-aastane tudeng Maria, vahendab The Guardian.

Berliinis kogunes mitusada inimest, kandes silte «Oxi» (kreeka keeles «ei») ning #thisisacoup (see on riigipööre – toim).

23 aastane tudent Sabine sõnas, et tegu on alles algusega. Reedel kavatsevad nad protestida Bundestagi ees ning igal kolmapäeval rahandusministeeriumi ees.

Twitteris on paljud postitanud natsisümboolikaga pilte Saksamaa rahandusminister Wolfgang Schäuble'st. Teised kutsuvad üles boikoteerima Saksamaa kaupu.

«Me ei kutsuks Saksamaa rahandusministrit eales natsiks. Kuid arvestades ülemvõimu, mida Saksamaa Kreeka üle saavutada püüab, on analoogia mõnevõrra silmatorkav,» sõnas Berliini anti-kapitalistliku grupi TOP kõneisik.

Bild kirjutas, et kantsler Angela Merkeli enda kristlike demokraatide erakonna liikmetest mitmed kavatsevad Kreeka paketi vastu hääletada. Mõned parlamendiliikmed on Kreeka suhtes kaastunde kaotanud.

«Ma hääletasin esimese kahe abipaketi poolt, sest lootsin Kreeka taastumist. Sel korral ütlen ei. Ma ei usu, et Kreeka suudab reformid ära teha,» ütles parlamendiliige Erika Steinbach.

Schäuble ütles, et toetab siiani Kreeka ajutist eemaldamist euroalast ning väitis, et tal on paljude rahvasaadikute toetus.

Eile õhtul hääletas Kreeka parlament ära mitmed seadusemuudatused, mis olid vajalikud kolmanda abipaketi kõneluste alustamiseks.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles